WIGILIJNE

Menu WIGILIJNE

PROPOZYCJA I

Wydanie talerzowe

ZUPA:

Wigilijna zupa grzybowa z makaronem grandine

Danie główne:

Ryba do wyboru:
-Rolada z dorsza faszerowanego szpinakiem i suszonymi pomidorami
-Karp panierowany z masłem czosnkowym
-Łosoś pieczony z masełkiem orzechowym

Ziemniak pieczony z rozmarynem i czosnkiem

Pieczony burak w zalewie octowej

Kompot z suszonych owoców

Deser:

Makówki na miodzie

Napoje:

Kawa/herbata

sok owocowy

woda gazowana/niegazowana

DODATKOWA OFERTA DO ZESTAWU I

Przystawka:

Świąteczny śledź w zalewie octowej

Wędzony pstrąg w sosie limonowym

Łosoś marynowany gravlax w sosie miodowym

Danie główne:

Pierogi ruskie

Pierogi z mięsem

Pierogi z kapustą i grzybami

Krokiet z kapustą i grzybami

Zimna płyta:

Sałatka jarzynowa
Śledzie w musztardzie/w śmietanie/ w oleju
Karp w galarecie
Rolada z łososia ze szpinakiem i suszonymipomidorami
Pasztet
Półmisek mięs na zimno

Deser:

Makówki na miodzie

Kołocz z serem, makiem lub jabłkiem

Jabłko pieczone z miodem i orzechami

Ciepła kolacja:

Barszcz z pasztecikiem z ciasta francuskiego

Barszcz z krokietem z kapustą

Boeuf Strogonow wieprzowy

...

PROPOZYCJA II

wydanie platerowe

Kieliszek wina dla każdego gościa

ZUPA:

Do wyboru:
-Barszcz wigilijny z uszkami
-Wigilijna zupa grzybowa z makaronem grandine

Danie główne:

3 rodzaje mięs/ryb do wyboru - 2 porcje mięsa/ryby na osobę:
-Karp panierowany z masłem czosnkowym
-Łosoś pieczony z masełkiem orzechowym
-Rolada z dorsza faszerowanego szpinakiem i suszonymi pomidorami
-Udko z kaczki pieczone z pomarańczami
-Poliki wieprzowe

Ziemniak pieczony z rozmarynem i czosnkiem lub ziemniak puree

Wigilijna kapusta z grzybami lub czerwona kapusta ze śliwką

Pierogi - 2 rodzaje do wyboru:
-Pierogi ruskie,
-Pierogi z kapustą i grzybami
-Pierogi z mięsem

Kompot z suszonych owoców

Deser:

Makówki na miodzie

Kołocz z serem lub jabłkiem

Napoje:

woda gazowana/niegazowana

kawa/herbata

DODATKOWA OFERTA DO ZESTAWU II

Przystawka:

Świąteczny śledź w zalewie octowej

Wędzony pstrąg w sosie limonowym

Łosoś marynowany gravlax w sosie miodowym

Zimna płyta:

Sałatka jarzynowa
Śledzie w musztardzie/w śmietanie/w oleju
Karp w galarecie
Rolada z łososia ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Pasztet
Półmisek mięs na zimno

Ciepła kolacja:

Barszcz z pasztecikiem z ciasta francuskiego

Barszcz z krokietem z kapustą

Boeuf Strogonow wieprzowy

Partnerzy: Partnerzy Partnerzy Partnerzy
© 2014 Restauracja Joker